Jdi na obsah Jdi na menu
 

Štědrý den a Silvestr 2010

1. 1. 2011

Jako každý předešlý rok, tak i letos jsme dopolední hodiny štědrého dne a silvestra strávili na našem letišti v kruhu kamarádů modelářů.  Oproti loňskému roku k nám v tyto dny ovšem příroda nebyla tolik shovívavá.

 stedry_den_2010_2.jpg

 Na Štedrý den se teplota pohybovala okolo nuly a po jedenácté hodině dokonce začalo slušně pršet. No a Silvestr nebyl o nic lepší, teplota -11 stupňu Celsia a inverze, takže bylo vidět tak akorát trochu okolo dráhy a trochu do výšky.  A díky rozježdenému sněhovému povrchu na dráze, ze kterého se dalo odstartovat tak akorát s malými "houbolety", musela zůstat větší letadla doma v teploučku. 

silvestr2010_2.jpg

 ... a tolik nás bylo na letišti ... 

silvestr2010_3.jpg

 Honza se připravuje na start.

silvestr2010_5.jpg

 "Kamarádi, taky Vám je taková zima ?" 

"V loni jsme tu mlátili do metylu, teď akorát spojej konektory u baterky a maj vystaráno" ozvalo se za našimi zády, když jsme se snažili rukama zmrzlýma na kost alespoň trochu rozehnat mlhu nad letištěm několika houbolety. Navíc, kdo měl letadlo podobající se přírodní barvě EPP, v mlhavém vzduchu létáním docela slušně napodoboval technologii STEALTH.  Chvílemi bylo slyšet pouze motor a vidět rotující stopu černé vrtule, případně tmavý kryt motoru. Metrový model se krásně ukryl do oparu inverze. 

silvestr2010_a.jpg

 Zdeněk a Michal "na lyžích". 

silvestr2010_b.jpg

Ze země to opravdu nepůjde. 

 Tak jsme si trošku zalétali, poklábosili a spřáním všeho nejlepšího do nového roku se před polednem rozjeli domů k rodinám.